Console versie Cities: Skylines 2 uitgesteld tot lente 2024

Slecht nieuws voor diegenen dat uitkijken naar de console editie van Cities: Skylines 2, want die is zopas uitgesteld tot begin volgend jaar.

De reden hiervoor is dat Colossal Order meer tijd nodig heeft om de kwaliteit van de console versies te garanderen. Het uitstel moet er ook voor zorgen dat de studio een betere performance op console kan bieden. Doordat de game is uitgesteld zonder een nieuwe releasedatum heeft de uitgever, Paradox Entertainment, meteen ook alle bestaande pre-orders voor de console versie van de game geannuleerd en zal het tijdelijk geen nieuwe pre-orders meer toelaten. Terugbetalingen zullen automatisch afgehandeld worden, dus daar hoef je niks voor te doen.

Als je de promotie van de game een beetje in het oog gehouden hebt, komt het uitstel misschien niet helemaal onverwacht. De console versie van de game is namelijk nog geen enkele keer in actie getoond. Wat, minder dan een maand voor de release, nooit een goed teken is.

Ook PC spelers ontsnappen niet helemaal aan veranderingen, want de systeemvereisten voor de game zijn aangepast:

 • Recommended Spec 1080p:
  CPU: Intel® Core™ i5-12600K | AMD® Ryzen™ 7 5800X
  RAM: 16 GB
  GPU: Nvidia® GeForce™ RTX 3080 (10 GB) | AMD equivalent
  OS: Windows® 10 Home 64 Bit | Windows® 11
 • Minimum Spec 1080p:
  CPU: Intel® Core™ i7-6700K | AMD® Ryzen™ 5 2600X
  RAM: 8 GB
  GPU: Nvidia® GeForce™ GTX 970 (4 GB) | AMD equivalent
  OS: Windows® 10 Home 64 Bit

De PC versie van Cities: Skylines 2 verschijnt wel, zoals gepland, 24 oktober op Steam en de Microsoft Store. Ook zal de game meteen speelbaar zijn voor alle Game Pass abonnees, op PC.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven