Deze Xbox exclusives komen naar PlayStation en Nintendo Switch

Na de vele geruchten van de voorbije weken, is de kogel nu eindelijk door de kerk. Deze Xbox first-party games komen heel binnenkort naar PlayStation en Nintendo Switch.

De eerste game dat de sprong maakt is Pentiment. De adventure game waarin een 16e-eeuwse student-artiest Andreas Maler een reeks moorden probeert op te lossen. Wat de game best uniek maakt is de art style zelf: de volledige game ziet er namelijk uit als de tekeningen waaraan Maler zelf werkt.
Pentiment verschijnt vandaag nog op PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Voor de tweede game zullen we nog iets minder dan een maandje moeten wachten. HiFi-RUSH, een tird-person rythm-action game waarin Chai moet ontsnappen van de Vandelay Technologies campus. Daar had hij zich aangemeld voor een test programma waarin hij een nieuwe arm zou krijgen. Maar door een fout tijdens die procedure heeft hij niet alleen een nieuwe arm gekregen, maar is zijn muziekspeler in zijn borstkas geplant waardoor hij plots de hele wereld ziet reageren op zijn muziek. Vandelay Technologies ziet zijn nieuwe krachten niet als iets positiefs en labelt hem als “defect” en wil hem vernietigen.
HiFi RUSH verschijnt 19 maart op PlayStation 5, je kan de game later vandaag al pre-orderen.

Grounded, de derde game (voor diegenen dat mee tellen), verschijnt 16 april op PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.
Daarin moet je ziet te overleven in jouw eigen tuin. Het addertje onder het gras? Je bent gekrompen tot het formaat van een mier. Gelukkig kan je, doordat het een 4-speler online survival game is, de hulp inroepen van jouw vrienden om samen de tuin en zijn vele gevaren te overleven en, met wat geluk, terug groot te worden.
Goed nieuws voor diegenen dat de game samen willen spelen met vrienden dat op andere platformen spelen want de game zal cross-play tussen alle platformen ondersteunen.

De vierde en, tot nu toe toch, de laatste game Xbox game dat naar andere platformen komt is Sea of Thieves. PlayStation 5 spelers zullen de open zee in kunnen varen vanaf 30 april. Je kan de game later vandaag al aan jouw Wishlist op PlayStation 5 toevoegen. Ook Sea of Thieves zal cross-play tussen PC, PlayStation 5 en Xbox ondersteunen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven