E3 is nu echt helemaal dood

Het zat er al enkele jaren aan te komen, maar nu is het ook effectief gebeurd: E3 (Electronic Entertainment Expo) is na 28 jaar tot een einde gekomen.

De eerste E3 beurs vond in 1995 plaats in het LA Convention Center, waar het ieder jaar behalve in ’97 en ’98 plaats vond. De beurs werd al snel internationaal bekend én werd de verzamelplaats voor game studio’s en uitgevers waar de grootste game-onthullingen gebeurden.
Het was daar dat Shigeru Miyamoto met Hylian shield en Master Sword het podium opkwam tijdens de Nintendo persconferentie van 2004 om Zelda Twilight Princess aan te kondigen. Het was ook de plek waar Sony de vloer veegde met Microsoft toen het hun PlayStation 4 aankondigde.

de laatste jaren, echter, verloor de eens gigantische beurs aan waarde. Meer en meer studio’s en uitgevers lieten de beurs naast zich liggen en ook Sony en Nintendo besloten enkele jaren geleden om hun eigen digitale events te houden en dus niet naar E3 te gaan. Van de grote hardware spelers bleef enkel Microsoft geëngageerd om fysiek aanwezig te zijn op de beurs.

Vorig jaar werd E3 geannuleerd omdat er volgens de organisator niet genoeg interesse was naar het event. E3 zou echter deze zomer van 13 tot 16 juni terugkeren. Het zou de eerste fysieke E3 geweest zijn sinds 2019, in 2020 werd de show door COVID afgeblazen, in 2021 was er digitale versie. In 2022 werd de show niet georganiseerd omdat men de showcase wilde ‘revitaliseren’. Nu weten we dat deze revitalisatie mislukt is.

Ik zal de beurs in ieder geval missen, het was een perfecte reden om een nachtje door te doen en te genieten van alle aankondigingen. Het voelde voor mij een beetje als Kerst in de zomer.
Gaan jullie E3 missen? Wat was jullie favoriete E3 moment? Laat het ons weten in de comments.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven