EA is gehackt

Electronic Arts (EA) is het slachtoffer geworden van een grootschalige hack, dat meldt Vice. De hackers gingen aan de haal met 790GB aan data.

De hackers claimen dat ze, onder andere, de broncode van FIFA 21 en de Frostbite Engine hebben weten te bemachtigen. Daarnaast zouden ze ook aan de haal zijn met verschillende Software Development Kits, code dat game ontwikkeling meer gestroomlijnd zou maken en is er ook een code voor een matchmaking server gestolen. In totaal zou het gaan om ongeveer 790 gigabyte aan data dat de hackers nu willen verspreiden op verschillende hacker fora.

EA zelf heeft ondertussen ook in een statement aan Vice laten weten dat ze inderdaad slachtoffer zijn geworden van een inbreuk. Volgens EA is er tijdens die inbreuk inderdaad een “gelimiteerde hoeveelheid” aan data gestolen, ze benadrukken dat er geen spelersdata is gestolen en spelers zich dus geen zorgen moeten maken om hun privacy of data.

We are investigating a recent incident of intrusion into our network where a limited amount of game source code and related tools were stolen. No player data was accessed, and we have no reason to believe there is any risk to player privacy. Following the incident, we’ve already made security improvements and do not expect an impact on our games or our business. We are actively working with law enforcement officials and other experts as part of this ongoing criminal investigation.

Electronic Arts

De hackers lieten al weten dat ze de data willen verkopen, maar enkel aan “leden met rep”, anderen zullen genegeerd worden.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven