EA Sports FC 24 spelers niet opgezet met FUT cardpack van 30 dollar

Een nieuw jaar, een nieuwe controverse rond FIFA. Sorry, EA Sports FC. Ook deze keer gaat het over de lootboxes, hier FUT cardpacks in de game.

Zo was er tijdens de Early Access periode van het spel de “Elite Season Opener Pack” gelanceerd, nog voor de game dus officieel lanceerde. En dus de pay-to-win race al aftrapte voor de gemiddelde speler aan hun FUT-campagne kon starten. Zo gaf het meteen al een voordeel op voor diegenen dat de Ultimate Edition bestelden.

Het kaarten-pack belooft 45 kaarten te geven. Allemaal gouden niet-inruilbare spelers met een rating van minstens 80, alleen vertelde EA er niet bij dat dit pack ook leenspelers bevat. Die ben je dus na een bepaald aantal wedstrijden kwijt, als je pech hebt kan dit al na amper 5 wedstrijden zijn. Nog een punt van kritiek voor het pack is dat de kans op een speler met een 90+ rating amper 5,6% is.

Voor dit pack moet je ook minstens 30 dollar neertellen, want het pack kost 3000 FC Points. En laat dit nu net 200 punten meer zijn dan je kan kopen voor $25, waardoor je nog eens $5 mag neertellen om het pack te kunnen kopen.

Hier in België kan je deze FUT-pack niet met FC Points kopen want de verkoop van deze punten is verboden door de Belgische Kansspelcommissie.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven