Embracer Group ontslaat 97 Eidos Montreal medewerkers, annuleert Deus Ex game

Het slechte nieuws blijft maar komen. Gisteren heeft Embracer Group aangekondigd dat het 97 Eidos Montreal medewerkers laat gaan.

De ontslagen zijn het gevolg van de huidige economie en de herstructureringen dat Embracer Group aan het doorvoeren is. Eidos werd eind 2022 namelijk door de groep opgekocht, samen met heel wat andere studio’s. Maar doordat een deal met Savvy niet door is gegaan, heeft Embracer ruim twee miljard dollar aan extra kapitaal aan hun neus zien voorbij gaan. Dit resulteerde vorig jaar al in het schrappen van meer dan 900 jobs en de sluiting van verschillende studio’s waaronder Free Radical Design (TimeSplitters) en Volition (Saints Row).

Naast het nieuws van de ontslagen is er ook slecht nieuws voor Deus Ex fans want de, nog onaangekondigde, Deus Ex game dat ruim twee jaar in ontwikkeling was is meteen ook geannuleerd. Een reden hiervoor werd niet gegeven.

Met deze ontslagen staat de teller op 5.127 verloren jobs in de gamesindustrie in januari alleen al. Ter vergelijking: vorig jaar, wat al een rampzalig jaar was voor ontwikkelaars in de industrie, werden er ongeveer 10.000 jobs geschrapt.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven