GTA 6 gameplay gelekt

Rockstar Games heeft eerder vandaag een gigantisch lek gehad: er zijn namelijk 90 verschillende GTA 6 gameplay clips gelekt.

De gameplay video’s werden voor het eerst door “teapotuberhacker” op GTAforums geplaatst, samen met de belofte dat hij of zij later nog meer data zou gaan lekken. In die extra data zouden de broncodes van zowel GTA V als GTA VI zitten. Hoe de hacker juist aan de 3GB aan video’s en de broncodes van de games is geraakt is niet duidelijk. Teapotuberhacker zou trouwens ook achter de ongerelateerde Uber hack van eerder deze week zitten.

De inhoud van het lek leek vrijwel onmiddellijk geverifieerd te zijn, niet alleen omdat er in de video’s twee speelbare vrouwelijke personages zitten. Iets dat eerder dit jaar al door Bloomberg bevestigd was, maar ook omdat de debugger van Rockstar heel prominent in beeld komt. De echtheid van het lek is ondertussen ook al door Jason Schreier’s bronnen binnenin Rockstar Games bevestigd.

Enkele van de video’s staan momenteel ook nog op YouTube, maar Rockstar is ondertussen begonnen met ze offline te halen. In een van de gelekte clips zien we hoe een van de vrouwelijke personages genaamd Lucia samen met haar partner Jason een fastfood restaurant overvalt en ontsnapt aan de politie. De gameplay ziet er nog bijzonder ruw uit en zit boordevol placeholders voor zowel dialoog, animaties en in-game items. Maar het schetst toch een mooi beeld van hoe de engine werkt.

Daarnaast zijn er heel veel clips dat kleinere dingen tonen, zoals het interieur van een auto, een test of kogelgaten mooi verschijnen in een boot, Jason dat door een stilstaand metrostel wandelt en een video waar we het tweede vrouwelijke personage zien wandelen. Iets interessanter is dan weer de clip waar Lucia en een personage dat verdacht veel op Trevor uit GTA5 lijkt in een stripclub met iemand afspreken.

Ook onze video’s kunnen op ieder moment offline gehaald worden, dus snel kijken is de boodschap! We zouden het volledige pakket aan video’s willen tonen, maar de meeste clips zijn niet echt interessant om naar te kijken. Tenzij je zelf in de game industrie werkt of gewoon echt wil weten hoe alles juist werkt. We kunnen hier echter niet alle data delen voor zowel morele als legale redenen, maar als je hard genoeg zoekt kan je het waarschijnlijk zelf wel vinden.

Door dit lek is het duidelijk dat Grand Theft Auto VI nog lang niet af is en waarschijnlijk ten vroegste pas eind 2023 zal verschijnen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven