GTA V komt op 15 maart naar PlayStation 5 en Xbox Series X/S

Rockstar heeft vandaag aangekondigd dat GTA V op 15 maart naar PlayStation 5 en Xbox Series X/S zal komen. En dat met heel wat veranderingen.

GTA V en Online zullen op de nieuwe generatie consoles nieuwe grafische modi bevatten met een resolutie tot 4K en 60 frames per seconde. Daarnaast krijgt de game ook verbeterde textures, een hogere draw distance, HDR ondersteuning én ray-tracing. Verder mogen we ons ook verwachten aan snellere laadtijden, 3D-audio en platform-specifieke features zoals haptic feedback en meer.

Als je de game al hebt op PlayStation 4 of Xbox One, kan je jouw voortgang van zowel de story mode als die in Online eenmalig overzetten naar de next-gen versie. Als je enkel Online wil spelen en de story mode achterwege wil laten, zal je gewoon de GTA Online stand-alone versie kunnen kopen. De eerste drie maanden kunnen spelers op PlayStation 5 die gewoon gratis in huis halen.

Over Online gesproken, als nieuwe speler zal je de GTA story mode proloog niet langer moeten spelen voordat je online kan gaan. En de GTA Online introductie tutorial zal ook helemaal vernieuwd zijn.
Nieuwe GTA Online spelers komen nu eerst bij de Career Builder, om direct een van de vier illegale ondernemingen te kunnen starten: Biker, Executive, Nightclub owner of Gunrunner. Om die start vlot te laten verlopen krijgen nieuwe spelers meteen een grote som geld waarmee ze een eerste pand kunnen kopen. Terugkerende spelers krijgen nu ook de optie om helemaal opnieuw te beginnen en gebruik te maken van de Career Builder.

Het is momenteel nog niet duidelijk of er voor bestaande spelers een (gratis) upgrade pad is voorzien naar de next-gen versies.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven