Hogwarts Legacy was wereldwijd bestverkochte game van 2023

Dat Hogwarts Legacy een succesvolle game is, was nooit echt in twijfel getrokken. In minder dan twee weken was de game al meer dan 12 miljoen keer verkocht en niet veel later leverde het al een monsterwinst van 1 miljard Dollar op voor Warner Bros. en werd het meteen de grootste game release ooit voor de media gigant.

Nu is er echter bekend gemaakt dat Hogwarts Legacy niet alleen een snel verkopende game was toen het in februari verscheen. Het is namelijk de eerste game in 15 jaar die ervoor gezorgd heeft dat er géén Call of Duty of Rockstar game de bestverkochte game van het jaar is.

De Harry Potter game heeft dit voor mekaar gekregen door maar liefst 22 miljoen keer verkocht te worden. In december alleen werden er zo’n 2 miljoen exemplaren van de game verkocht.

Bij Warner Bros. zijn ze uiteraard heel tevreden met deze uitstekende cijfers, en zijn er uiteraard plannen om meer Harry Potter games te gaan lanceren. Een van deze games is Quidditch Champions, dat momenteel in de gesloten bèta-fase zit en deze zomer zou moeten verschijnen. Verder zijn er ook heel wat geruchten dat Avalanche een Hogwarts Legacy vervolg aan het maken is, maar daar is nog niks over bevestigd.

Warner Bros. Interactive Entertainment president David Haddad gaf aan Variety aan dat hij niet alleen tevreden is met de uitstekende verkoopcijfers van de game. Hij namelijk bijzonder trots op het feit dat men een game afgeleverd heeft waar spelers echt tevreden mee zijn.

“It brought Harry Potter to life in a new way for gamers where they could be themselves in this world, in this story. And that’s what the team at Avalanche set out to do when they were developing the game and I think that’s really why it resonated so well and remains the best-selling game of the year in the entire industry worldwide.”

– David Haddad, Preisdent, Warner Bros. Interactive Entertainment

Hogwarts Legacy is nu verkrijgbaar op PC, PlayStation 5, Xbox Series S|X, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven