Kaitlyn Dever gecast als Abby in HBO’s The Last of Us seizoen 2

Er deden al langer geruchten de ronde dat Kaitlyn Dever Abby zou gaan spelen in het tweede seizoen van HBO’s The Last of Us, en die zijn nu ook bevestigd.

Het tweede seizoen van de, met Emmy’s bekroonde reeks, zal het verhaal van The Last of Us Part II volgen. Daarin volgen we de nu 18-jarige Ellie in haar met wraak gevulde reis door het post apocalyptische Seattle. In de game werd Abby als het tweede speelbare personage geïntroduceerd.

Abby wordt door HBO omgeschreven als “een ervaren soldaat wiens zwart-witte kijk op de wereld uitgedaagd wordt wanneer ze wraak zoekt nadat ze diegenen verliest van wie ze houdt.”
Hun keuze voor Dever als Abby verklaren ze doordat ze “zochten naar topacteurs die de rollen volledig belichamen”, niks is belangrijker dan talent. Aldus showrunner Craig Mazin en de game regisseur Neil Druckmann.

Dever was, voordat Bella Ramsey als Ellie werd gecast, door fans van de games als favoriet aangeduid voor die rol. Eerder speelde ze al mee in Dopesick, Booksmart, Rosaline en Ticket to Paradise.

The Last of Us seizoen 2 zal in 2025 op het kleine scherm verschijnen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven