Komst PlayStation 5 Pro en Slim aangekondigd … door Microsoft

Een nieuwe dag en alweer een nieuw pittig lek dat uit de Microsoft-FTC rechtszaak komt. Deze keer de komst van de PlayStation 5 Slim en Pro consoles.

Volgens gerechtelijke documenten dat door Microsoft ingediend zijn als onderdeel van hun rechtszaak tegen het FTC, verwacht de technologie-gigant uit Redmond dat Sony de PlayStation 5 Slim later dit jaar nog op de markt zal brengen. Sterker nog, ze hebben het prijskaartje van de nog onaangekondigde console meegedeeld: $399.99

Dit gebeurde in een alinea met de tussentitel “De console markt moet de Nintendo Switch bevatten”. Deze titel is er omdat het Amerikaanse FTC van mening is dat Xbox en PlayStation de enige echte concurrenten van elkaar zijn. Omdat de consoles voor een gelijkaardige prijs verkocht worden. Hierbij vergeet het FTC wel rekening te houden met de Xbox Series S, dat een pak goedkoper is én daardoor eerder concurreert met Nintendo Switch. Xbox Series S en Nintendo Switch OLED kosten respectievelijk €299 en €349. Op het einde van de alinea gaf Microsoft wel toe dat Sony ook een goedkopere PlayStation 5 verkoopt, namelijk de Digital Edition én dat die goedkopere line-up van Sony verstevigd zal worden door de PlayStation 5 Slim. Deze zou dezelfde prijs krijgen als de PS5 Digital.

“PlayStation likewise sells a less expensive Digital Edition for $399.99, and is expected to release a PlayStation 5 Slim later this year at the same reduced price point. […] Sony is also anticipated to release a handheld version of the PlayStation 5 later this year for under $300.”

Microsoft

Om zeker te zijn om echt alle verrassingen dat Sony voor ons in petto had weg te nemen, schreef Microsoft iets later in het document ook dat de Japanse console maker later dit jaar ook nog een handheld versie van de PlayStation 5 zou gaan lanceren. Die zou verkocht worden voor minder dan $300. Dat deze handheld er aan kwam was geen geheim, vorige maand stelde Sony de console genaamd Project Q al voor. Al was er toen nog geen prijs vermeld. Wat Sony toen ook nog niet vermeld had was dat er dit jaar nog een PlayStation 5 Pro aan zit te komen. Ook dit heeft Microsoft in hun gerechtelijk document weggegeven. Om Sony toch een beetje te sparen hadden ze de prijs van die console niet vermeld.

“PlayStation, meanwhile, currently offers two different versions of the PlayStation 5—one with a Blu-Ray player for physical media (Standard) and one without (Digital)—and is anticipated to release further differentiated Pro and Slim models in the near future.”

Microsoft

De meest geharde gamers konden ook wel al raden dat de PlayStation 5 Slim en Pro er aan zaten te komen. De PlayStation 4 Pro en Slim-consoles kwamen ook ongeveer 4 jaar na de lancering van de originele console. Het is een patroon dat Sony al lang volgt. Maar het bestaan van de consoles (én hun prijskaartje) van hun grootste concurrent te vernemen, dat is toch wel iets nieuws.

Ik ben benieuwd wat er nog allemaal zal lekken tijdens deze rechtszaak.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven