Microsoft koop Activision Blizzard voor 70 miljard

Phil Spencer heeft zopas aangekondigd dat Microsoft Activision Blizzard wil opkopen, en dat voor een som van ongeveer 70 miljard dollar.

Veel details over de overname zijn er nog niet, maar als de deal door gaat, wordt het meteen ook de veruit de grootste overname in de gamingindustrie ooit. Dat record werd vorige week nog maar neergezet door Take-Two dat Zynga voor 12,7 miljard dollar wil overkopen. Via Xbox Wire liet Spencer weten dat, wanneer de deal rond is, Xbox-spelers zich mogen verwachten aan een hele reeks Activision games op Game Pass. Call of Duty, Overwatch, Diablo en World of Warcraft zullen door deze overname misschien ook Xbox-exclusives worden.

Phil Spencer zelf zal, eens de overname afgerond is, ook de leiding nemen over Activision Blizzard. Onder hem komen medewerkers uit alle verschillende divisies van Microsoft Gaming. Of er na de overname nog plaats zal zijn voor Activision’s huidige CEO Bobby Kotick, is niet duidelijk. Die kwam de laatste maanden namelijk meerdere keren in het nieuws door een aantal schandalen binnen het bedrijf.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven