“NFT’s zijn nog maar het begin”, volgens Ubisoft CEO Yves Guillemot

Dat het hele NFT plan van Ubisoft in Ghost Recon: Breakpoint redelijk misgelopen is, is een klein understatement. Maar toch is dit allemaal niet zo erg én “nog maar het begin” volgens CEO Yves Guillemot.

Dat liet hij weten tijdens een toespraak aan zijn argwanende werknemers, de toespraak viel blijkbaar niet in goeie aarde want enkelen spraken anoniem uit. Eentje noemde het NFT-plan van Guillemot “Just another way to milk money.”

Guillemot zelf is vastberaden met zijn plannen door te gaan, hij liet zo zelfs weten dat hij de negatieve reactie op de NFT’s in Breakpoint zelfs had verwacht. Hij vergeleek die negatieve reacties met de manier waarop eerst ook negatief gereageerd was op DLC, microtransacties en lootboxen. Waarschijnlijk wilde hij daarmee bedoelen dat NFT’s uiteindelijk ook wel aanvaard zullen worden door gamers. Al vergat hij blijkbaar wel te vermelden dat lootboxen en microtransacties nog steeds voor ophef zorgen.

Verder leek Yves niet in staat te zijn om aan te tonen dat NFT’s of blockchain technologie een meerwaarde aan Ubisoft games kan geven. In plaats daarvan zou hij voornamelijk algemeenheden verkondigd hebben en met buzzwords zoals ‘metaverse’ en ‘web 3.0’ gesmeten hebben.

Het slechte nieuws is dus dat Ubisoft wel degelijk verder in zal zetten op NFT’s. Het goede nieuws is dat zowel de gamers als ontwikkelaars bij Ubisoft het helemaal niet willen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven