Nieuwe co-op horror game Lethal Company gaat viraal op Steam

Lethal Company, een co-op horror game is momenteel viraal aan het gaan op Steam. Op het moment van schrijven is de game dat eind vorige maand in early access ging de derde meest gespeelde game op Steam. Enkel Counter-Strike 2 en Dota 2 doen momenteel beter.

In Lethal Company speel je al een werker voor het bedrijf met dezelfde naam als de game. Het is jouw job om verschillende materialen te verzamelen en in te leveren voor een cash pay-out. Dit doe je op verlaten geïndustrialiseerde manen. Met het geld dat je verdient kan je upgrades voor jouw schip of gear kopen. Dit doe je in teams van vier spelers, het is ook aan jou om te kiezen of iedereen materialen gaat verzamelen of dat er iemand op het schip achter blijft om vallen of erger op de radar te spotten. Dat “erger” zijn de vele monsters dat in deze verlaten industriële zones jagen op spelers.

Wat deze game uniek maakt is het gebruik van proximity chat, hierdoor kan je enkel andere spelers in de buurt horen. Buiten dan de speler dat in het schip de radar in de gaten houdt. Die kan met iedereen communiceren om ze veilig naar de materialen te leiden.

Lethal Company telt, op het moment van schrijven, 123.117 actieve spelers, meteen ook het hoogste spelersaantal tot nu toe. Dat zijn er 14.000 meer dan Call of Duty: Modern Warfare 2, 3 en Warzone gecombineerd (de drie games worden als één geteld door Steam). Ook heeft de game zo’n 32.000 reviews, waarvan er meer dan 30.000 positief zijn, daarmee haalt de game op dit moment een indrukwekkende 98% score op Steam.

Lethal Company is nu in Early Access via Steam.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven