Nieuwe game Ken Levine zit in “ontwikkelingshel”

De nieuwe game van Ken Levine, dat het best bekend is van de Bioshock-reeks, zit volgens een rapport van Bloomberg in de moeilijkheden.

Levine’s studio Ghost Story Games en zijn langverwachte debuutgame wordt geplaagd door vaak veranderende ‘design goals’ en een te ambitieuze visie. Iedereen dat wat vertrouwd is met Levine’s werk weet dat dit op zich niks nieuws is. Maar een game dat ondertussen al acht jaar op zich laat wachten is voor Ken Levine wel nieuw. En als we het rapport van Jaon Schreier mogen geloven is er nog geen eind in zicht.

Volgens Schreier’s rapport moest Ghost Stories, dat een divisie van Take-Two Interactive is en voornamelijk bestaat uit ex-werknemers van het opgedoekte Irrational, al in 2017 een kleinere game afgeleverd hebben. De game zou een sciencefiction shooter geweest zijn dat op een mysterieus ruimtestation plaats zou vinden. In het spel zouden de beslissingen dat de speler maakte invloed hebben op de verschillende facties in de game. Er was ook een geavanceerd dialoogsysteem dat zichzelf zou aan passen naargelang de keuzes dat de speler maakte. Volgens Bloomberg kon je de game zien zoals “een Bioshock in de ruimte”. Maar de game was té ambitieus voor het team van 30 ontwikkelaars bij Ghost Stories en is ondertussen al verschillende keren intern ge-reboot. De game heeft momenteel geen releasedatum of zelfs een echte titel.

Volgens Bloomberg is Ken Levine’s vorm van maagement een enorm groot onderdeel van de vele vertragingen. Zo zou Ken al verschillende keren de ontwikkeling van de game zonder waarschuwing op zijn kop keren. Maanden aan werk wordt op die manier in de vuilbak gewipt. Dit is iets wat Levine bij Irrational, tijdens de ontwikkeling van Bioshock, ook deed. Take-Two zelf, ziet hier momenteel geen problemen in want de uitgever heeft Ken Levine geen deadline voor de nieuwe game gegeven. Iets wat volgens een annonieme ontwikkellaar bij Ghost Stories dubbel aanvoelt, er is weinig druk om de game af te krijgen. Maar het betekend ook dat Levine altijd op ieder moment het roer opnieuw kan omdraaien.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven