Nieuwe PlayStation 5 console aangekondigd

Sony heeft zopas de mid-generatie refresh voor PlayStation 5 aangekondigd. De console is kleiner en lichter dan de originele PS5, maar behoud dezelfde prijs.

De nieuwe console zal zo’n 30% kleiner en 18 tot 24% lichter dan de originele PlayStation 5, afhankelijk van welke modellen je met elkaar vergelijkt. De nieuwe variant krijgt vier zijpanelen, de bovenste twee glossy, die onderaan mat. Ook de stand van de console is vernieuwd. Weg is de goedkoop ogende plastic voet, die is vervangen door een veel moderner (en mooier) ogende met metaal afgewerkte stand. Een nadeel is wel dat de verticale stand niet samen met de console verkocht zal worden voor €29,99. Enkel de horizontale stand zal bij de console geleverd worden. Een klein pluspuntje voor diegenen dat al een PlayStation 5 hebben is dat de verticale stand ook compatibel zijn met de reeds bestaande PS5-modellen.

Qua interne hardware is er zo goed als niks veranderd. De nieuwe PlayStation 5 maakt nog steeds gebruik van de custom AMD Ryzen Zen 2 processor, heeft nog steeds 16GB GDDR6 geheugen en levert nog steeds 10.3 TFLOPS aan grafische kracht. Wat er wél veranderd is, is de opslagcapaciteit, zo is de interne SSD van 825GB vervangen door een 1TB SSD. Ook heeft de USB Type-A poort vooraan de console plaats moeten maken voor een tweede USB-C poort. De USB Type-A poort zal je nu achteraan vinden. Dit kan een best irritante verandering zijn, als je vaak jouw hoofdtelefoon of andere accessoires oplaad via die poort.

Het coolste aan de nieuwe consoles is dat als je kiest voor de Digital Edition. Dan kan je die achteraf upgraden met de afzonderlijk verkrijgbare Ultra HD Blu-ray Disc Drive. De drive afzonderlijk zal wel €119,99 kosten, iet meer dan de meerprijs van de Disc Edition tegenover de Digital Edition.

De nieuwe PlayStation 5 met disc drive zal €549,99 kosten, de Digital Edition €449,99. Beide modellen zullen ergens in november lanceren in de Verenigde Staten, in de maanden daarna zal de console ook in de rest van de wereld verkrijgbaar worden. Wanneer de console in België en Nederland zal verschijnen is nog niet bekend. We hebben Sony hierover om meer duidelijkheid gevraagd, wanneer we antwoord krijgen updaten we dit artikel.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven