Nieuwe trailers en details van aankomende Pokémon games

Nintendo en The Pokémon Company hebben nieuwe trailers én meer details over de aankomende Pokémon Brilliant Diamond, Pokémon Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus gedeeld.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn getrouwe remakes van Pokémon Diamond en Pearl. In de games keren Trainers terug naar de Sinnoh regio, waar ze professor Rowan ontmoeten en het moeten opnemen tegen Team Galactic.

Een nieuwe toevoeging aan de games is de Pokétch, een handige gadget dat vol uiteenlopende apps zit die van pas kunnen komen in vele uiteenlopende situaties. Zo bevat de Pokétch de Dowsing Machine-app waarmee spelers verborgen items kunnen opsporen. Maar het apparaat kan ook gebruikt worden om de hulp van wilde pokémon in te roepen via verborgen moves zoals ‘cut’ om bomen te kappen die in de weg staan, of ‘rock climb’ om steile rotswanden te beklimmen.

Ontspannen kan op Amity Square in Hearthome City, daar kunnen spelers tot zes pokémon uit hun pokébal laten om er een wandeling te maken. Tenminste als de pokémon in het park toegelaten is. In Amity Square zal je ook de camerahoek en het zoomniveau kunnen aanpassen om herdenkingsfoto’s en -video’s te maken. Dit kan met de opnameknop on de Nintendo Switch console.

Om af te sluiten kunnen spelers ook Poffins maken, dit zijn versnaperingen die de condities van Pokémon zoals hun koelheid of schattigheid kunnen verbeteren. Door de opwaardering van deze stats kunnen spelers hogere scores krijgen tijdens de visuele beoordeling van de Super Contest Shows. In Pokémon Diamond en Pearl konden deze Poffins alleen in het Poffin HOuse gemaakt worden, in Pokémon Brilliant Diamond & Shining Diamond kan dit ook op Amity Square.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl verschijnen 19 november op Nintendo Switch. De games kunnen apart of in een bundel aangekocht worden.

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legens: Arceus speelt zicht of in de uitgestrekte Hisui regio. Dit is de Sinnoh regio zoals het er vroeger uitzag, lang voordat er sprake was van de bekende steden en stadsbeelden van Pokémon Diamond & Pearl. De rijke natuur en hoog oprijzende Mount Coronet midden in het gebied maken van Sinnoh een regio nog niet eerder ervaren hebben wanneer ze op pad gaan om de eerste Pokédex van de regio samen te stellen.

Aan het begin van dit avontuur krijgen spelers een Arc Phone. Door zijn aparte uiterlijk zou je denken dat het een verband heeft met de legandarische pokémon Arceus. Een idee dat starker wordt aangezien het apparaat een vreemde kracht lijkt te bezitten.

Tijdens hun toch zullen spelers pokémon tegenkomen die groter zijn dan normaal en gloeiende rode ogen hebben. Deze pokémon staan bekend als Alpha’s: ze zijn sterker dan hun normale tegenhangers en kunnen vol overgave spelers achternazitten en aanvallen als je te dicht bij hen komt.

Daarnaast leven er in de Hisui regio speciale pokémon met een bepaalde mysterieuze gave. Sommige van deze pokémon zijn bijzonder sterk en worden door de bevolking Edelen genoemd. Deze Pokémon blijken over een kracht te beschikken die gewone Pokémon niet hebben. Mensen die bekendstaan als bewakers, hebben de opdracht over deze Pokémon te waken. Zo moeten ze de edelen bijvoorbeeld voedsel en water verstrekken en ervoor zorgen dat hun grondgebied niet geschonden wordt.​
 
Deze edele Pokémon worden vereerd door de mensen uit de regio, maar vanwege een vreemd nieuw verschijnsel kunnen ze plotseling buiten zinnen raken. Het is aan jou, als lid van het Survey Corps om deze aanvallen van razernij te onderzoeken en de kop in te drukken.

Om de ver uitgestrekte landschappen van de Hisui sneller te kunnen verkennen zullen spelers een Celestica Flute krijgen, een mysterieus instrument dat de mensen uit de regio van generatie op generatie doorgegeven hebben. Telkens je op deze fluit speelt roep je een speciale pokémon op waarop je mag rijden.

  • Wyrdeer​: Wyrdeer heeft krachtige, stevige benen. Met hem kun je op grote snelheid over land galopperen en over hindernissen springen.
  • Basculegion​: Basculegion kan spelers op zijn rug vervoeren, zodat ze over waterbronnen kunnen reizen. Daarnaast kan Basculegion zich op het wateroppervlak afzetten, zodat spelers moeiteloos over hindernissen kunnen springen.
  • Hisuian Braviary: Op Hisuian Braviary kunnen spelers hoog in de lucht vliegen. Vanuit de lucht kunnen spelers bovendien goed zien welke soorten Pokémon er onder hen wonen en welke soorten items er mogelijk te vinden zijn.

Spelers kunnen zich op hun onderzoekswerk voorbereiden in Jubilife Village. Daar vinden ze ook voorzieningen die hun avontuur nog leuker maken.

  • De kleermaker en de kapper: Spelers kunnen bij de kleermaker en de kapper hun outfit en kapsel aanpassen en zo een nieuwe look kiezen.
  • De fotostudio : Spelers kunnen bij de fotostudio foto’s met hun Pokémon nemen.
  • De dorpswinkel en de craftshop: Als spelers hun items tijdens hun vorige expeditie opgebruikt hebben, kunnen ze in de dorpswinkel hun voorraad aanvullen. Ze kunnen ook in-game valuta gebruiken om nieuwe craftinstructies en -materialen te kopen bij de craftshop.
  • De weilanden: Bij de weilanden kunnen spelers Pokémon achterlaten die ze gevangen hebben. Er moeten veel Pokémon gevangen worden om de Pokédex te voltooien. Er kunnen echter maar zes Pokémon op een missie meegenomen worden. Voorafgaand aan elke onderzoeksmissie moeten spelers dus de juiste Pokémon kiezen. In elk basiskamp kunnen spelers kiezen welke Pokémon ze meenemen en welke Pokémon ze naar de weilanden sturen.

Pokémon Legends: Arceus verschijnt 28 januari 2022 op Nintendo Switch.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven