Nintendo en Sony Pictures gaan samen live-action The Legend of Zelda film maken

Nintendo heeft aangekondigd dat de ontwikkeling van een live-action The Legend of Zelda film is gestart. De film zal geregisseerd worden door Wes Ball.

De film zal geproduceerd worden door Nintendo zelf, in samenwerking met Arad Productions. Nintendo zal “meer dan 50%” van de productiekosten dragen. Sony Pictures zal de rest van de rekening voor zich nemen, het zal ook de distributie van de film op zich nemen.

Arad Productions, misschien beter gekend onder de naam Arad Animation, produceerde eerder al niet-MCU gerelateerde Marvel animatie films en Ghost in The Shell (2017). Het productiehuis is opgericht door Avi Arad, dat voordien Marvel Comics uit het faillissement redde en, het nu ongelooflijk succesvolle, Marvel Studios oprichtte. Al heeft hij van dat laatste weinig geprofiteerd, want in 2006 verliet hij Marvel. Twee jaar voordat Iron Man het Marvel Cinematic Universe aftrapte. (Ja, ik weet dat The Incredible Hulk eigenlijk de allereerste MCU-film was.) Arad bleef wel aan als producent voor Sony’s Spider-Man films.

Wes Ball, de regisseur van de The Legend of Zelda film, regisseerde eerder al de drie Maze Runner films en werkt momenteel aan Kingdom of the Planet of the Apes. Die zou in 2024 in de cinema moeten verschijnen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven