Nintendo Switch OLED-model aangekondigd

Nintendo heeft zopas een nieuwe Nintendo Switch versie aangekondigd, deze nieuwe Switch krijgt enkele nieuwigheden. Waaronder een OLED scherm. Hij zal op 8 oktober in de rekken verschijnen.

De Nintendo Switch (OLED-model), ja dat is de officiële naam, zal ongeveer even groot zijn als de originele Switch, maar krijgt een iets groter OLED scherm van 7 inch. Dat in de plaats van het LCD scherm van 6.2 inch op de originele versie.

Daarnaast krijgt de OLED versie een brede vertelbare standaard, een welkome upgrade voor diegenen dat graag in ’tafelstijl’ spelen. De nieuwe versie zal ook een licht ge-upgrade dock krijgen met een LAN-poort voor stabielere online speelsessies. Om af te ronden is ook het interne geheugen van de console uitgebreid van 32GB naar 64GB.

De Switch (OLED-model) zal aanvankelijk in twee kleurencombinaties komen: een nieuwe zwart-witte en de neon blauw/rode combinatie.

Op de website van Nintendo is er ondertussen ook al bevestigd dat de Nintendo Switch (OLED-model) een 720p scherm heeft, net als zijn voorgangers. De tv output is, net zoals bij zijn voorganger, 1920x1080p en dus geen 4K zoals de vele lekken eerder aangehaald hadden.

Er is nog geen prijs voor de Europese markt aangekondigd, maar in de VS heeft hij al een prijskaartje van $349 gekregen, dus kunnen we er van uit gaan dat hij hier ongeveer €350 zal gaan kosten.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven