‘Ontwikkeling GTA VI zit niet op schema, kans op uitstel naar 2026 zit er in’

Volgens Kotaku zit de ontwikkeling van GTA VI niet meer op schema. Hierdoor zou de release van de game uitgesteld kunnen worden tot 2026.

Dat is het rampenscenario dat momenteel bij Rockstar Games op tafel ligt. Momenteel heeft de studio nog steeds de intentie om Grand Theft Auto 6 in de lente van 2025 uit te brengen. Een release dat men hoopt te halen, en dat was meteen ook de echte reden waarom plots alle Rockstar ontwikkelaars terug vanuit de studio zelf moesten gaan werken in plaats vanuit het comfort van thuis. Eerder hield Rockstar nog aan dat de reden hiervoor was om lekken te voorkomen en de kwaliteit dat men oogde te behalen. Niet dus.

Volgens klokkenluiders binnen Rockstar werd het management van de studio nerveus dat ze de “early 2025” release niet zouden halen. Volgens diezelfde klokkenluiders liggen er momenteel dan ook twee plannen op tafel: de release uitstellen naar eind 2025 of de release uitstellen naar 2026. Het management kan er ook voor kiezen om de crunch-cultuur terug aan te schaffen, maar zou dit liever niet doen.

Dat een Rockstar Game uitgesteld word is niks nieuws. Zo was Red Dead Redemption 2 drie keer uitgesteld, één keer intern nog voor de aankondiging en dan twee keer publiek. Ook GTA V werd enkele keren uitgesteld.
Nu maar hopen dat Rockstar Games de trend kan breken met de release van GTA VI.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven