Pete Hines verlaat na 24 jaar Bethesda

Bethesda’s Head of Publishing én een van hun meest bekende gezicht Pete Hines heeft aangekondigd dat hij na 24 jaar het bedrijf zal verlaten.

Hines begon in 1999 zijn carrière bij Bethesda, waar hij als marketing medewerker aan de slag ging. Het duurde niet lang voordat hij een van de meest bekende gezichten binnen de uitgever werd. Hij was altijd de frontman van Bethesda en was daardoor ook altijd hét aanspreekpunt voor journalisten. Intern schoot hij al snel omhoog in de rangen, want het duurde niet lang voordat hij het vicepresident voor de wereldwijde marketing en communicatie werd.
Naast zijn officiële job, zou hij hem ook bezig gehouden hebben met het schrijven voor gamehandleidingen. Zo schreef hij onder meer de handleidingen van Sea Dogs, PBA Tour Bowling 2001, IHRA Drag Racing. Hij schreef ook de handleiding voor kleine game met de naam The Elder Scrolls 3: Morrowind.
In oktober 2022 nam hij ook nog de rol van Head of Publishing op zich, het was ook toen dat hij iets minder publiek zichtbaar werd. Todd Howard vulde zijn plek in de spotlight, al was Hines nog steeds beschikbaar voor interviews.

Pete Hines zal niet alleen Bethesda achter zich laten, hij trekt zich namelijk volledig uit de games industrie terug. Wat zijn volgende positie zal zijn, is nog niet bekend.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven