PlayStation 5 Slim teardown video

Het is Linus Tech Tips gelukt om de nieuwe PlayStation 5 Slim in huis te halen. Uiteraard betekend dit dat ze de console vrijwel onmiddellijk volledig uit elkaar gehaald hebben. De video kan je onderaan het artikel bekijken.

In de teardown zien we hoe alle nieuwe PS5-consoles identiek zijn. Daarmee bedoel ik dat zowel de Digital Versie en de Disc Versies eigenlijk allemaal dezelfde zijn. De Disc Versie komt alleen met een vooraf gemonteerde disc drive in de doos. Eentje dat ook nog geactiveerd moet worden wanneer je de console voor het eerst opstart.

Verder krijgen we ook te zien hoe we een extra SSD kunnen installeren, een procedure dat exact hetzelfde is zoals bij de originele PS5. De coverplaat verwijderen, de bay openen en de NVMe SSD monteren. Simpel dus.

Foto: Linus Media Group

Daarnaast toont Linus ook hoe de koeling van de nieuwe console werkt en hoe het moederbord van de PS5 eruit ziet. Leuk als je, net als ik, een beetje een hardware nerd bent.

Naast de volledige teardown van de console, krijgen we ook wat cijfers te zien. Zo verbruikt de nieuwe console evenveel stroom tijdens het gamen als zijn voorganger: 224W.

De nieuwe PlayStation 5 consoles verschijnen bij ons ergens eind november, begin oktober. We hebben geen exacte datum.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven