Project Vanguard, shooter van Remedy, dan toch niet free-to-play

Project Vanguard dat in 2021, als een free-to-play shooter met Titanfall elementen, door Remedy aangekondigd werd zal dan toch geen gratis game worden.

Het project wordt namelijk omgedoopt tot Kestrel en zal een premium release krijgen. De ontwikkeling van de game is dan ook tijdelijk op pauze gezet terwijl een deel van het team het concept van de game moet herwerken. Bepaalde alreeds ontwikkelde elementen zullen, volgens Remedy, kunnen gehouden worden. Terwijl het concept herwerkt wordt, zal een deel van het ontwikkelingsteam tijdelijk verhuizen naar andere projecten.

De beslissing werd genomen door de onzekere marktomstandigheden waar nieuwe free-to-play titels vaak mee te maken krijgen. Een premium release zou iets meer zekerheid voor de game met zich mee brengen. Ook sluit dit meer aan bij de identiteit en kracht van Remedy.

Project Kestrel is één van de vier games dat momenteel bij de studio in ontwikkeling zijn. De andere zijn Control 2, Condor en de remakes van Max Payne en Max Payne 2.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven