Releasedatum Call of Duty 2023 gelekt … door federale rechter

De mogelijke releasedatum voor Call of Duty 2023 is gelekt tijdens de FTC-Microsoft rechtszaak.

Dat de rechtszaak tussen het Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) en Microsoft nu en dan voor pittig nieuws zorgt is geen geheim, maar dat de federale rechter zelf voor een lek zou zorgen… Dat is nieuw. Zo heeft rechter Jacqueline Scott Corley namelijk zelf per ongeluk gelekt dat die in november zal verschijnen. Iets wat Activision zelf schijnbaar via Twitter heeft bevestigd.

Het is niet het eerste Call of Duty 2023 lek, want eerder zijn we ook al te weten gekomen dat de volgende CoD een direct vervolg op Modern Warfare 2 uit 2019 zal zijn. De game zou naast de verhaal-modus en de multiplayer opnieuw een Zombie-mode bevatten.

Volgens Jason Schreier wordt de game door Sledgehammer Games ontwikkeld. De studio werkte eerder ook al mee aan de ontwikkeling van Modern Warfare 3 (2011). In 2014 nam het de ontwikkeling van Advanced Warfare helemaal op zich, later ontwikkelden ze ook WWII en Vanguard.

De exacte releasedatum voor de volgende Call of Duty is er dus, gelukkig voor Activision, nog niet. Maar die zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. Het kan, als de Microsoft-Activision overname door gaat, wel de laatste Call of Duty worden dat naar PlayStation komt. De game zou op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S verschijnen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven