Rockstar Editor verdwijnt volgende maand uit last-gen versies van GTA V

Rockstar Games heeft aangekondigd dat het volgende maand de Rockstar Editor uit de PlayStation 4 en Xbox One versies van Grand Theft Auto V zal verwijderen.

Dit zou nodig zijn om toekomstige game-updates op de platformen te kunnen blijven garanderen. Hoe het verwijderen van de functie updates kan garanderen liet de studio niet weten. Wat men wél vermelde is dat alle gemaakte clips via Rockstar Editor samen met de tool verwijderd zullen worden. Als je nog aan een clip aan het werken bent, kan je die tot en met 19 februari exporteren. Het exporteren van die projecten is alleen mogelijk door de clips te uploaden naar YouTube. Dit is hoe je de clips exporteert.

Eerst en vooral zal je jouw Rockstar Games account moeten linken aan jouw gewenste YouTube account. Daarna volg je deze stappen in-game:

 1. Open de Rockstar Editor
 2. Selecteer “Video Gallery”
 3. Selecteer het project dat je wil exporteren
 4. Selecteer “Upload to YouTube”, dan “yes”
  1. Als er geen YouTube account gelinkt is aan jouw Rockstar Games account, selecteer je “yes” en volg je de stappen om de accounts te linken
  2. Volg de stappen om jouw Youtube account en jouw Rockstar Account te linken
  3. Keer terug naar de game
 5. Als je akkoord gaat met de “Sharing Policy”, selecteer “Upload”
 6. Geef de video titel in, dan de beschrijving, tags, etc.

De Rockstar Editor zal beschikbaar blijven op de PC, PlayStation 5 en Xbox Series S|X versies van GTA V.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven