Silent Hill: The Short Message aangekondigd, nu gratis downloadbaar

Konami verraste iedereen met de aankondiging van Silent Hill: The Short Message, en verraste iedereen opnieuw met de aankondiging dat de game meteen gratis speelbaar zou zijn.

Als je geen geduld hebt, kan je de game hier aan jouw PlayStation 5 bibliotheek toevoegen.

The Short Message is zoals de titel misschien al weg geeft, een kortere Silent Hill ervaring waarin we Anita volgen door verschillende afschuwelijke locaties. Nieuw voor de horror reeks is de toevoeging van smartphones, en dat is volgens game producent Motoi Okamoto niet zonder reden. Konami wilde een moderne Silent Hill ervaring creëren met jongere personages. Die communiceren, net zoals velen van ons in de werkelijkheid, vooral online via smartphones en social media. Het was dit dat men in hun psychologische horror wilden verweven.

Een van de engste zaken in onze digitale wereld is volgens Okamoto namelijk dat we allemaal zonder echt nadenken zo veel over onszelf online zetten. En iedereen kan het zien. Iedereen kan er op reageren. En soms worden die reacties een golf van haat en vernedering. Het leven onder die schaduw maakt het voor velen lastiger om te leven, want velen trekken zich daardoor niet alleen digitaal maar ook fysiek terug.
Anita, het personage dat we in de game volgen is zo’n persoon.

Naast de aankondiging van Silent Hill: The Short Message had Konami nog een andere verrassing voor ons in petto. Een nieuwe trailer voor de Silent Hill 2 remake, dat gewoon de titel Silent Hill 2 gekregen heeft.

Silent Hill 2 heeft nog geen release datum en is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 5 en PC.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven