Sony pauzeert productie PlayStation VR 2

Sony heeft, volgens Bloomberg, de productie van PlayStation VR 2 headsets op pauze gezet tot het hun huidige stock kan verkopen.

De verkoop van de headset zou sinds de lancering in februari van vorig jaar sterk afgenomen zijn. Daardoor heeft Sony nu moeite hun huidige stock van 2 miljoen headsets kwijt te raken. Dus heeft de Japanse technologiegigant de productie ervan gepauzeerd.

Dat de verkoop van de PSVR2 sterk afgenomen is, is niet meteen een verrassing. Echt veel goeie VR games heeft de headset van Sony na zijn lancering niet gehad. Ok, Resident Evil of Gran Turismo in VR is leuk en die ports waren uitzonderlijk goed. Maar het zijn niet meteen de systemsellers dat de headset nodig heeft.

De toekomst voor de headset ziet er ook niet meteen rooskleurig uit. In december van 2023 sloot First Contact Entertainment, bekend van Firewall Zero Hour en Firewall Ultra, de deuren. Vorige maand sloot Sony zelf nog de deuren van hun PlayStation London Studio, bekend van PlayStation VR Worlds en Blood & Truth.

Het goede nieuws is dat Sony virtual reality niet achter zich zal leggen, want vorige maand maakte het bekend dat het aan het kijken is of het mogelijk is om de PlayStation VR 2 compatibel te maken met PC. Moest de headset op PC werken, zou het meteen een van de betere headsets worden om PC-VR games mee te spelen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven