Sony voert PlayStation 4 productie op om tekort aan PlayStation 5 op te vangen

Sony insiders hebben aan Bloomberg laten weten dat het de productie van de PlayStation 4 heeft opgevoerd in een poging de tekorten aan PlayStation 5 consoles op te vangen.

Volgens diezelfde insiders was Sony Group Corp. namelijk van plan om de productie van de oudere PlayStation 4-consoles eind 2021 helemaal stil te leggen, al werd dat plan nooit door Sony publiek bekend gemaakt. Dit is nu niet langer het geval, de consolemaker zal dit jaar nog een miljoen PS4-consoles produceren om de tekorten aan de nieuwe PlayStation 5 wat te verlichten.

De oudere consoles gebruiken namelijk minder geavanceerde chips, zijn eenvoudiger en vooral goedkoper om te produceren dan de PS5. Daarnaast biedt de PS4 een goedkoper alternatief voor diegenen dat momenteel op zoek zijn naar een nieuwe PlayStation.

Twee insiders hebben ook vermeld dat Sony, doordat ze extra productie orders hebben dankzij de goedkopere PS4, ook meer speelruimte hebben bij producenten van verschillende componenten. Net doordat ze grotere orders plaatsen. Hierdoor kan Sony betere deals maken met hun partners, wat opnieuw de kosten wat drukt.

Sony zelf liet ondertussen aan Bloomberg weten dat ze nooit van plan waren de PS4-productie eind 2021 stop te zetten omdat het “Een van de best verkopende consoles ooit is” en “er altijd een overgangsperiode tussen console generaties is”.

Iets wat Sony’s eigen strategie bij de aankondiging van de PS5 tegenspreekt, want toen liet PlayStation-baas Jim Ryan nog weten dat het bedrijf van plan was de transitie tussen de twee generaties zo snel mogelijk te laten gebeuren. Maar dat plan gaat dankzij het coronavirus, dat de productie van games enorm vertraagd heeft, en de vele productietekorten niet door.

PlayStation 4 lanceerde in 2013 en heeft sindsdien al meer dan 116 miljoen eenheden verkocht, PlayStation 5 heeft sinds zijn lancering in november 2020 ongeveer 17 miljoen eenheden verkocht.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven