Steam Families voor game sharing gelanceerd door Valve

Valve heeft Steam Families gelanceerd. Hiermee is het mogelijk games te delen met tot zes andere personen in jouw gezin.

Het gaat eigenlijk om een meer gestroomlijnde versie van de oude game sharing tools dat eerder al in Steam beschikbaar waren. Het nieuwe systeem laat je toe om jouw game bibliotheek tot met zes andere personen te delen. Wat het nieuwe systeem doet uitblinken is het feit dat alle leden in de ‘familie’ hun eigen games en DLC bibliotheek hebben en delen met elkaar. Zo worden de verschillende induviduele bibliotheken effectief samengesmolten in een potentieel gigantische bibliotheek.

Er zijn echter wel wat voorwaarden: zo moeten uitgevers van de games zelf akkoord gaan om hun games in het Steam Families programma opgenomen te laten worden. Een andere grote limitatie is dat één game niet door meerdere spelers tegelijk gespeeld kan worden. Als meerdere familieleden dezelfde game tegelijk spelen, dan moet elke speler een kopie van de game gekocht hebben.

Enkele pluspunten van het nieuwe programma is dat ‘gedeelde’ games nu ook offline gespeeld kunnen worden, dit was met het oude game sharing programma niet mogelijk. Ook zal Steam de toegang tot de bibliotheek van een gebruiker niet langer blokkeren wanneer die gebruiker online is en iets anders aan het spelen is. Elk lid van de familie krijgt ook hun eigen savefiles, steam achievements en individuele toegang tot de steam workshop.

Het zou geen familie programma zijn zonder nieuwe parental controls. Zo kunnen de ‘adults’ meer controle krijgen over de games en features waar de kinderen in de familie toegang tot krijgen. Ook kunnen ze zien wat en hoe lang de kinderen spelen.

Om misbruik van het programma tegen te gaan zijn door gamers die, bijvoorbeeld, gewoon gierig zijn en enkel games van hun vrienden spelen zijn er verschillende beperkingen ingevoerd. Zo moet je, eens je een Steam Family verlaat, een jaar wachten tot je je bij een andere kan aansluiten. Ook zullen álle Steam Familiy-leden een ban ontvangen als één lid betrapt wordt op bijvoorbeeld cheaten.

Steam Families is nu in bèta en kan nu getest worden via een open bèta onder Steam Settings -> Interface -> Client Beta Participation -> Steam Family Beta.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven