The Day Before flopt zo hard dat de studio erachter vier dagen na de release de deuren sluit

The Day Before, de meer dan controversiële game van Fntastic Studio, is zo hard geflopt dat de MMO al na amper 4 dagen offline gehaald wordt.

Sterker nog: de studio sluit ook meteen de deuren want ze “hebben geen geld om het werk verder te zetten”. Dat nieuws werd bekend gemaakt via Twitter.

Fntastic geeft in hun update aan dat de servers voor The Day Before online zullen blijven, maar ondertussen is de game niet meer verkrijgbaar via Steam. Geen goed teken dus. Verder gaf de studio ook aan dat alle inkomsten van de game gebruikt zullen worden om hun schulden af te betalen. Er was een plan om één, of meerdere, patches voor de game aan te bieden. Dit zal dus niet meer gebeuren.

The Day Before was een van de meest gewishliste games op Steam, ook al waren de fans sceptisch over de kwaliteit en de omvang van de game. Het duurde echter niet lang voordat de slechte reviews voor het spel online verschenen. Fntastic was er namelijk helemaal niet in geslaagd een grote open-wereld MMO tijdens een zombie apocalyps aan te bieden. De game leek namelijk meer een pvp extraction shooter te zijn. Ook de beloofde gigantische map bleek een heel kleine en vooral lege map te zijn.
Daarnaast werd de game ook geplaagd door vele bugs en glitches. Andere spelers waren vaak onzichtbaar in de open wereld. Wanneer ze dan wél zichtbaar waren, hadden de spelers gigantische hoofden. De zombies in de game stelden ook weinig voor. Er waren er maar een paar in de map en als je ze tegen kwam bleken ze bijzonder traag te zijn, kwamen ze vaak vast te zitten of despawnden ze gewoon.
De gunplay was ook allesbehalve goed, zo was er een enorme vertraging tussen het lossen van een schot en de reactie van de character dat beschoten werd.

Hieronder kan je de game in actie zien.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven