The Last of Us Part II Remastered aangekondigd, verschijnt begin 2024

Het komt onverwacht, maar Naughty Dog en PlayStation hebben The Last of Us Part II Remastered voor PlayStation 5 aangekondigd.

Het lijkt, net als The Last of Us Part I, een remake waar heel veel werk in gestoken is. Zo krijgen we niet alleen betere graphics, maar ook drie nieuwe game modes, “verloren geraakte levels” en een optionele audio track met commentaren van game regisseur Neil Druckman, Troy Baker, Laura Bailey en Ashley Johnson.

Verbeterde graphics

The Last of Us Part II Remastered zal in twee verschillende graphics-modes te spelen zijn: Fidelity Mode en Performance Mode. De eerste zal de game in native 4K renderen. Hier zal de game vermoedelijk in 30 frames per seconde draaien, al is dit niet door Naughty Dog bevestigd. Performance Mode zal de game in 1440p renderen en dan upscalen naar 4K, deze modus zal ook ondersteuning bieden voor een uncapped framerate. Indien jouw tv VRR ondersteund. Beide modi krijgen hogere resolutie textures, een hoger detailniveau op verdere afstanden, betere schaduwen, betere animaties en “meer”.

Daarnaast zal de game ook gebruik maken van de snellere SSD in de PlayStation 5 en dus snellere laadtijden bieden. Ook zal het de haptic feedback en adaptive triggers van de DualSense controller gebruiken.

No Return en andere nieuwigheden

De grootste toevoeging aan de remaster is de nagelnieuwe game mode No Return, dit is een roguelike survival mode waar je willekeurig gegenereerde encounters moet zien te overleven. In deze modus zal je uit een hele lijst personages kunnen kiezen met wie je wil spelen. Er zullen namelijk personages voor de eerste keer ooit speelbaar zijn. Welke dit juist zijn, is niet niet bekend gemaakt.

Na elke run zal je nieuwe items, zoals wapen, cosmetics en characters, vrijspelen. Hoe meer runs je doet, hoe meer je ze naar jouw eigen hand zal kunnen zetten. Als je competitief ingesteld bent is er goed nieuws want No Return komt met global leaderboards voor de Daily Run, een run dat voor alle spelers hetzelfde zal zijn.

Als je liever gewoon het verhaal van de game (her)speelt, kan dat natuurlijk ook. Naast de verbeterde graphics, komt de story mode ook met nooit eerder getoonde “Lost Levels”. Dit zijn levels dat nooit afgewerkt zijn, omdat die tijdens de ontwikkeling van de game geschrapt werden. Die zijn nu speelbaar gemaakt, zo krijg je volgens Naughty Dog een unieke kijk achter de schermen van game ontwikkeling. Elk van deze levels komt namelijk met een commentary track van de ontwikkelaars.

Over audio commentary gesproken, de volledige game heeft er een gekregen. Zo zal je tijdens cutscenes in de campaign kunnen luisteren naar audio commentaar van game director Neil Druckman en de acteurs Troy Baker, Laura Bailey en Ashley Johnson.

Een andere leuke toevoeging is de Guitar Free Play Mode, waar je zonder zorgen virtuele gitaar kan spelen. Je zal als verschillende personages op verschillende locaties kunnen spelen. Er zullen ook andere instrumenten speelbaar zijn, maar welke dit zijn is niet bekend gemaakt. In de mode zal je ook audio FX pedals kunnen gebruiken om de sound van jouw muziek helemaal eigen te maken.

Verder zullen ook alle toegankelijkheidsopties van de originele release terug komen. Daarbovenop komt er ook Descriptive Audio en Speech to Vibrations. Speech to Vibrations zal de DualSense controller’s haptics gebruiken om de spreeksnelheid van personages in beeld na te bootsen.

De speedrun mode dat in The Last of Us Part I geïntroduceerd werd, komt terug in Part II Remastered. En de game zal verschillende nieuwe bonus skins voor Ellie, Abby en hun wapens bevatten. Ook de Photo Mode krijgt enkele nieuwigheden: dynamic lighting, Frame Forward en Gaze Direction. Daarnaast krijgt het ook enkele nieuwe frame en logo opties.

Betaalde upgrade

The Last of Us Part II Remastered zal in twee edities verschijnen. De standaard Digital Edtition en de W.L.F. Edition. Die laatste zal enkel fysiek verkrijgbaar zijn want die bevat enkele fysieke goodies. Namelijk een steelbook case, 4 pins, een Washington Liberation Front Patch en 47 Society of Champions trading cards (waarvan 8 holografisch).

Pre-orders starten op 5 december, de prijzen voor beide edities zijn nog niet bekend. Wat wél al bekend is, is dat diegenen dat de originele game al bezitten zullen kunnen upgraden voor €10. Als je een disc-versie hebt en de upgrade betaald, zal je toegang krijgen tot de digitale versie van de remaster. Je zal echter wel iedere keer je de game wil spelen, de disc in de console moeten steken.

The Last of Us Part II Remaster verschijnt 19 januari 2024 exclusief op PlayStation 5.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven