The Sims 5 wordt “free-to-enter”

Dankzij een vacature waarmee Maxis een Head of Monetization & Marketplace voor Project Rene, ofwel The Sims 5 hoopt te vinden, weten we nu dat de game gratis te spelen zal zijn.

Dat The Sims 5 free-to play, of zoals het in de vacature omschreven wordt, “free-to-enter, zal zijn betekend wel dat EA en Maxis sterk gaan inzetten op in-game aankopen via een marketplace. Dat wordt ook expliciet in de job omschrijving meegedeeld.

Naast andere verantwoordelijkheden, zal deze rol Project Rene’s in-game marketplace voor content en UGC [User Generated Content, Red.] (gratis en betalend) en de prijsbepaling voor al deze content in deze free-to-enter game instaan.

Electronic Arts, Maxis (bron)

De grote vraag is nu vooral wat die “free-to-enter” betekend, wordt The Sims 5 volledig gratis te spelen zoals andere games dat de term “free-to-play” gebruiken? Of kiezen EA en Maxis ervoor een deel van het spel gratis te maken en dan geld aan te rekenen om de rest van het spel speelbaar te maken?

Dat Electronic Arts een fan is van het free-to-play model is ondertussen geen geheim meer, zo werd The Sims 4 vorig jaar al free-to-play en zal ook het opkomende Skate 4 een free-to-play titel worden.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven