Twitch verlaagd winstverdeling met streamers

Volgens Bloomberg zou Twitch de winstverdeling met de streamers op hun platform verlagen. Door die wijziging in het verdienmodel zou Amazon, dat eigenaar van Twitch is, meer geld binnenhalen.

Momenteel liggen er drie grote veranderingen op tafel. De eerste en meest impactvolle verandering voor de Twitch Partners is de herverdeling van de winstverdeling op het platform. Momenteel houden grote streamers 70% van de inkomsten op hun kanaal. Dit zou terug geschaald worden naar 50%, net zoals de kleinere streamers. Al zouden er nog steeds uitzonderingen gemaakt worden voor super grote streamers. Die zouden nog steeds de 70% kunnen houden. Twitch heeft echter niet bekend gemaakt hoe groot een streamer moet zijn om in aanmerking te komen voor die hogere uitbetaling.

De tweede verandering is er eentje waar Twitch kijkers niet echt blij mee zullen zijn. Twitch denkt er namelijk aan om hun streamers aan te sporen meer advertenties te tonen tijdens hun streams.
De derde verandering is dat Twitch er aan denkt om hun exclusiviteitsregel te laten vallen. Momenteel mogen Twitch Partners namelijk niet streamen op andere platformen zoals Facebook Gaming of YouTube.

De aangekondigde plannen zijn helemaal niet goed ontvangen door de Twitch community. Die wijzen erop dat het nu al niet gemakkelijk is om als streamer geld te verdienen. Deze wijzigingen zullen dit alleen maar moeilijker maken. Enkele streamers wijzen er ook op dat deze veranderingen alleen maar in het nadeel van Twitch zullen werken omdat andere platformen meer uitbetalen en géén exclusiviteitsregels hebben.

Een of meerdere van deze wijzigingen zouden deze zomer nog uitgerold worden.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven