Warner Bros. wil ondanks geflopte Suicide Squad nog grotere focus op live-service games leggen

Begrijpen wie het begrijpen kan, maar Warner Bros. wil ondanks het geflopte Suicide Squad een nog grotere focus op live-service games gaan leggen.

Dat liet het hoofd van de game divisie van Warner Bros. Discovery J.B. Perrette weten tijdens het Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Tijdens zijn toespraak vertelde hij dat de games markt onvoorspelbaar is, daarvoor verwees hij naar de lanceringen van Hogwarts Legacy en Suicide Squad: Kill the Justice League. Waar de Harry Potter game een ongelooflijk succes was en Suicide Squad niet. De meeste kijkers verwachtten daarom dat hij zou zeggen dat WB een grotere focus op de meer verhaal-gedreven games zou leggen. Niet dus, want door het falen van Suicide Squad wil hij namelijk net een grotere focus op live-service en Free-to-Play titels leggen.

Om dat plan te doen slagen wil hij gebruik maken van de populaire franchises dat Warner Bros. bezit. Dat zijn onder meer Harry Potter, Game of Thrones en het DC Extended Universe. Verder haalde Perette aan dat WB Games niet zal stoppen met de ontwikkeling van de zogenaamde AAA-games, maar dat die geen “one and done” titels zouden zijn, wel live-service games waar spelers langer in kunnen “leven, werken, bouwen en spelen”.

Verder gaf hij ook aan dat hij blij was met de verkoopcijfers van Hogwarts Legacy, 24 miljoen verkochte exemplaren op ongeveer een jaar was fantastisch. Maar hij vroeg zich luidop af hoeveel meer geld er met de game te verdienen was als de game een live-service game was. Want dan blijven spelers langer in de game en gaan ze sneller kleinere in-game aankopen maken.

“This kind of success is never guaranteed in a “volatile” market. Rather than just launching a one-and-done console game, how do we develop a game around, for example, a Hogwarts Legacy or Harry Potter, that is a live-service where people can live and work and build and play in that world in an ongoing basis?”

– J.B. Perrette, hoofd gaming divisie Warner Bros. Discovery

De reacties op Perette’s uitspraken zijn niet bepaald goed ontvangen, zo liet industrie analist Mat Piscatella via Twitter weten dat hij zich toch wel wat vragen stelt over hoe WB werkt. Zo begrijpt hij, net als ik, niet dat de wereldwijd bestverkochte game van het jaar voor een bedrijf niet genoeg geld heeft opgeleverd om in de toekomst waarschijnlijk een live-service vervolg te krijgen. Iets waar, volgens mij, niemand op zit te wachten.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven