Cities: Skylines II zal Steam Workshop niet ondersteunen

Het zal voor de modding community als een bittere pil aankomen, maar Cities: Skylines II zal geen ondersteuning bieden voor Steam Workshop.

De meesten onder ons dat een game op Steam gespeeld hebben, zullen de Workshop wel al eens gezien hebben. Het is dé plek in de launcher om mods te vinden voor jouw favoriete games. Naast de grote verzameling van mods, is het ook geweldig eenvoudig die mods toe te passen: gewoon abonneren en je bent (meestal) klaar. Ook Cities: Skylines (1) biedt ondersteuning voor de Workshop. De Workshop voor die game is zelfs een van de grotere op Steam, er zijn namelijk bijna 100.000 mods ervoor te vinden. Gaande van save files tot map extensions.
Het is dus best wel bizar dat Paradox en Colossal Order besloten hebben om met Cities: Skylines 2 geen ondersteuning te bieden voor de populaire verzamelplaats.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws, want Cities: Skylines 2 zal wel degelijk mods ondersteunen. Alleen zal je ze nu via Paradox Mods moeten downloaden. Dit is een verzamelplaats voor mods dat in de game ingebakken zit. Door met hun eigen tool te werken hoopt Paradox meer eenheid te creëren tussen de PC en console spelers. Die zullen hierdoor namelijk tot dezelfde mods toegang kunnen krijgen. Wat wel tegenvalt is dat de tool niet met de game gelanceerd zal worden. Paradox Mods zit namelijk nog in bèta en zou “kort na de lancering van de game” toegevoegd worden. Het is nu nog maar de vraag of de tool even gebruiksvriendelijk en populair zal worden als de Steam Workshop.

In dezelfde nieuws update op het Paradox Forum waarschuwde de uitgever ook hun spelers om technische problemen in Cities: Skylines 2 te verwachten. Volgens de uitgever is het een next-gen titel, iets dat voor hen voor veel uitdagingen zorgde. Zo hebben ze enkele weken geleden nog de minimale systeemvereisten van de game moeten opkrikken én hebben ze de release van de console-versie uitgesteld tot volgend jaar. Paradox en Colossal Order beloven wel potentiele problemen zo snel mogelijk op te lossen.
Op die manier geeft de uitgever toe dat de game toch misschien nog niet helemaal klaar is voor een release, iets wat niet vaak voorkomt. Meestal wachten uitgevers tot na de klachten over de performance van een game om zich te verontschuldigen.

Cities: Skylines II verschijnt 24 oktober op PC. De PlayStation 5 en Xbox Series S|X versies verschijnen begin 2024.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven