“Nieuwe golf van ontslagen bij PlayStation”, volgens ontwikkelaar van onaangekondigde game

De golf van ontslagen in de gamesindustrie dit jaar is nog niet voorbij. Zeker niet als we de laatste berichten van binnen PlayStation mogen geloven.

Daar is namelijk in september een nieuwe ronde van ontslagen geweest. Dat nieuws is naar buiten gekomen via een ontwikkelaar van een nog onaangekondigde game.

De ontslagen zijn gevallen bij PlayStation’s Visual Arts studio in San Diego. Het is een kleinere studio dat vooral ondersteuning biedt aan de grote studio’s binnen Sony Interactive’s portfolio. Zo boden ze ondersteuning tijdens de ontwikkeling van The Last of Us: Part II en Marvel’s Spider-Man 2.

“Unfortunately, following a wave of layoffs last week was my last at Playstation,” kan je lezen op de LinkedIn bijdrage van Daniel Bellemare. Hij werkte amper zes maanden voor Sony Interactive als Senior Level Designer. Eerder heeft hij ook voor Ubisoft aan Assassin’s Creed: Valhalla gewerkt.

Ook Matt Barney, Senior Technical Recruiter, heeft de ontslagronde niet overleefd. Na bijna tweeëneenhalf jaar dienst bij PlayStation, moet ook hij op zoek naar een nieuwe job.
Barney zag zijn ontslag wel aankomen, dat schreef hij in een post op LinkedIn.

Goodbye PlayStation / Sony Interactive Entertainment, it’s been real! 👋 For the past few months, I knew this layoff wave was coming 🌊 I love PlayStation & I always will… I mean, I stayed when I had the chance to leave, so obviously!

-Matt Barney, LinkedIn

Het is niet duidelijk hoeveel anderen hun job bij PlayStation verloren zijn tijdens deze ontslagronde. Sony Interactive zelf heeft namelijk geen statement over de ontslagen online geplaatst. Het is ook niet de eerste ontslagronde binnen PlayStation, zo liet Naughty Dog begin deze maand ook al 25 contractarbeiders gaan.

Sony Interactive is al de zoveelste werkgever in de gamingindustrie dat een ontslagenronde heeft doorgevoerd. Eerder liet Epic Games al 830 werknemers gaan, ook Ubisoft, 343 Industries, EA en Embracer Group hebben een deel van hun werknemers laten gaan. Microsoft zorgde in januari voor het meest schokkende nieuws, toen zette het maar liefst 10.000 werknemers op straat.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven