PlayStation 5 Slim zal internetverbinding nodig hebben om discdrive te installeren

In november lanceren de nieuwe PlayStation 5 Slim modellen, en de digitale versie kan geüpgraded worden met een discdrive. Nu blijkt dat je een internetverbinding nodig zal hebben om die te kunnen installeren.

Dat blijkt uit foto’s van de Spider-Man 2 bundel dat op Twitter zijn opgedoken. Op de verpakking is duidelijk te lezen dat er een actieve internetverbinding vereist is om de discdrive te installeren.

Nu is het niet zo dat de console altijd met het internet verbonden moet zijn om de discdrive te laten werken. Het gaat waarschijnlijk om een maatregel van Sony om te voorkomen dat er andere externe discdrives met de console verbonden worden én om er voor te zorgen dat de firmware van de console geüpdatet wordt zodat die effectief de discs kan herkennen.

De nieuwe PlayStation 5 consoles zullen ergens na november bij ons in de rekken verschijnen. Naast de digitale editie, dat geüpgraded kan worden, verschijnt er ook een versie waar de discdrive al meteen geïnstalleerd zit.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven