The Day Before ontwikkelaar tegen ontevreden klant: “Shit Happens”

Niet bepaald wat je wil horen van een gameontwikkelaar wanneer je hen confronteert over hun barslechte game. Maar Fntastic doet het toch maar door “shit happens” aan te halen als een reden waarom de game gefaald heeft.

The Day Before verscheen vorige week (op 7 december) in early access op Steam, en is gisteren van het platform verwijderd. Dit omdat Fntastic, de studio achter de game, de deuren heeft gesloten omdat de game spectaculair gefaald heeft. Zowel financieel als op vlak van een speelbare game te kunnen aanbieden. Je kan daarover hier meer over lezen.

Een van de teleurgestelde spelers van de game wees Fntastic erop dat men de game nooit zo hard hadden mogen ophypen. Zeker niet gezien het eindresultaat. Waarop de nu gesloten studio reageerde met “Het was onze eerste grote game. Shit happens.” Een klasse antwoord van een klasse studio.

Wat de hele zaak nog erger maakt is dat Fntastic bezig is al hun digitale sporen te verwijderen. Zo zijn er al verschillende promotievideo’s van de game offline gehaald, heeft de studio alle video’s van hun YouTube kanaal verwijderd én heeft CEO Eduard Gotovtsev zijn Twitter-account verwijderd en zijn LinkedIn profiel op privé geplaatst. Het heeft ook verschillende developer tags in de Steam backend veranderd om afstand van The Day Before te nemen.

De servers van The Day Before zijn nog steeds online, maar dit komt waarschijnlijk alleen maar omdat Fntastic een contract van een bepaalde periode had met server provider. Hoelang dit contract nog loopt is niet duidelijk.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven