Ontslagronde bij Bungie, dat Destiny 2 DLC en Marathon uitstelt

2023 is al een spectaculair slecht jaar geweest voor gameontwikkelaars. Nu deelt ook Bungie in de klappen. Het heeft net zo’n acht procent van zijn werknemers laten gaan.

Concreet wil dit zeggen dat er ruim 100 mensen hun job hebben verloren. De ontslagen zijn net als die van vorige maand bij PlayStation’s Visual Arts en Naughty Dog in teken van Sony’s besparingsplan voor hun PlayStation-divisie. De ontslagen komen samen met een vacaturestop en het nieuws dat niemand bij Bungie dit jaar een loonsverhoging zal ontvangen.

Het zou ook niet geholpen hebben dat Destiny 2’s omzet 45% lager ligt dan eerder voorspeld. Volgens Bungie CEO Pete Parsons, zou dit komen doordat de game niet meer zo populair is als voorheen. Om het nieuws nog slechter te maken zou de opkomende uitbreiding “The Final Shape” alleen maar ‘goede’ feedback krijgen, geen ‘uitstekende’. Daardoor is de lancering voor het DLC ook meteen van 27 februari uitgesteld tot juni 2024. Marathon, dat volgen jaar zou lanceren is meteen ook uitgesteld tot 2025, al is daarvoor geen officiële reden gegeven.

Er zijn eerder dit jaar ook al ontslagenrondes geweest bij Ubisoft, 343 Industries, Embracer Group en Electronic Arts. Epic liet eerder ook al 830 werknemers gaan. De grootste schok tot nu toe kwam van Microsoft dat in januari maar liefst 10.000 jobs schrapte.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven